Voorzieningen

Onderstaand treft u een overzicht van de verschillende voorzieningen die de gemeente Enhuizen haar bewoners en bezoeker te bieden heeft:

Sport en recreatie

Enkhuizen is een sportieve gemeente. De stad biedt uitstekende indoor-sportaccommodaties, heeft een modern recreatiebad en twee sportparken. De verschillende in Enkhuizen beoefende takken van sport worden voor een groot deel aangeboden door sportverenigingen. Daarnaast zijn er diverse particuliere sportscholen.

Toerisme

Het voormalige Zuiderzeestadje Enkhuizen is nu belangrijke havenplaats aan het IJsselmeer. Bijna 1000 jaar geleden is Enkhuizen ontstaan en kreeg in 1355 stadsrechten. De stad was in de 17e en 18e eeuw een belangrijke VOC-plaats, waarvan de vele sporen in de historische binnenstad nog volop te zien zijn. De stad kent vele monumentale gebouwen, zoals het stadhuis en het oude VOC-pakhuis, dat tegenwoordig onderdak geeft aan het Zuiderzeemuseum.

Enkhuizen is van oudsher een havenstad. Was het eerst een belangrijke haven voor de haringvangst en daarna een VOC-haven, tegenwoordig heeft het de drukste recreatiehavens binnen haar grenzen. Onlangs is er een geheel nieuwe haven geopend: de Krabbershaven.
Binnen gezichtsafstand is het nieuwe Naviduct te zien. Het Naviduct, enig in zijn soort, dat in april 2003 in gebruik wordt genomen, en dat ervoor zorgt dat er bij de sluizen van Enkhuizen geen wachttijden meer zullen zijn.

Onderwijs

Onderwijs is er in vele verschillende vormen. Onderscheid wordt onder andere gemaakt op religieus niveau, alsmede op inhoudelijk niveau. Er zijn verschillende educatieve instelling voor basis onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroeps onderwijs en volwassenenonderwijs.

De stad is goed bereikbaar en heeft, buiten een rijke historie, ook veel kunst en cultuur te bieden. Enhuizen is een prachtige gemeente om te wonen, te werken en/of te bezoeken.

 

Woningaanbod

Zoek in meer dan 50.000 woningen

Zoek een woning:

Vul een plaats of postcode in...
Prijsklasse

Woningaanbod aangeboden door:

Nieuwbouwwoningen.nl

Woningennet.nl

 

Inrichting

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een bedrijf bij u in de wijk?


Klik op de categorie voor meer informatie over keukens, badkamers, woonkamers, slaapkamers etc.

 

 

Uw bedrijf gratis aanmelden? Klik hier

 

Gratis inrichtingbrochures aanvragen?

Keuken brochures

Vloer brochures

 

Online woonwebshop voor keuken, badkamer, wonen, slapen, tuin en vele andere artikelen

 

  Lees verder...    
\
Overige wijken
Piekenhoef
Boechorst
Nagtegael
Dragonder Oost
Kadijken
Kanaaloevers
Poortwijk
Schuytgraaf
Aanbiedingen

 

Advertentie

 

Wooninformatie

 

Advertentie

 

BIJN Solutions